Kuka olen

Nettisivuja tekevä sosiaalipsykologi

Olen Tiina Österholm, Havenan perustaja ja yrittäjä. Havena syntyi vuonna 2012 tarpeesta päästä toteuttamaan monipuolista osaamistani ja vaihtelevia kiinnostuksen kohteita käytännössä. Itsenäisenä yrittäjänä se oli mahdollista ja olenkin nyt kymmenen vuoden ajan ilahduttanut asiakkaitani ja itseäni milloin syventymällä läsnäolevaan valmennuskeskusteluun, milloin hiomaan teknisiä yksityiskohtia asiakkaan nettisivuilla yksin koneen ääressä. Aiemmin sisältöön keskittynyt viestintätyö on saanut rinnalleen visuaalisia ja teknisiä toteutuksia, joista nautin erityisesti. Meistä sosiaalipsykologeista on moneen!

Valmistuin siis vuonna 2004 valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenani sosiaalipsykologia. Valmistumisen jälkeen toimin kymmenen vuoden ajan erilaisissa viestinnän asiantuntijatehtävissä. Äitiysloman aikana kävin läpi itsetutkiskelua. Halusin tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä hyödyntäen sekä koulutustaustaani että kokemustani työskentelystä erilaisten yritysten ja organisaatioiden viestinnän haasteiden parissa. Opiskelin valmentajaksi, suoritin yrittäjän ammattitutkinnon ja perustin yritykseni Havenan syksyllä 2012. Pian sisäinen nörtti minussa innostui nettisivujen tekemisestä ja sukelsin maailmaan, jossa riittää koko ajan uutta opittavaa. Mottoni onkin mennä rohkeasti sinne, mitä en vielä osaa ja ottaa se nopeasti haltuun!

Sekä valmentajana että viestinnän tekijänä tehtäväni on auttaa asiakkaitani luomaan ja ylläpitämään sellaista tarinaa, joka tukee tavoitteita, hyvinvointia ja menestystä. Valmentajana vahvuuteni on kyky olla kuuntelevasti läsnä ja luoda oivalluksille otollinen luottamuksen ja rauhan tila. Viestinnän tekijänä olen vahva visualisti, varma sisällöntuottaja, luova ideoija ja tarkka toteuttaja. Olen asiakasta kuunteleva ja kunnioittava, osaan kysyä selkeyttäviä kysymyksiä ja saan nopeasti kiinni asiakkaan tarpeista ja toiveista. Toteutan toiveet, mutta myös kehitän ideoita eteenpäin ja uskallan ilmaista ammattilaisen näkemykseni. Toimin asiakaslähtöisesti ja proaktiivisesti, tuoden esiin asioita, joita asiakas itse ei välttämättä tule ajatelleeksi. Olen helposti lähestyttävä ja minulta uskaltaa kysyä myös ne ”tyhmät” kysymykset. 

Työn ulkopuolella olen intohimoinen lukija ja kirjallisuuden suurkuluttaja. Luen 150 romaania vuodessa ja olen vuodesta 2015 myös jakanut lukukokemuksiani Kirjaluotsi-blogin muodossa. Asiakkaani tietävät, että minulta saa halutessaan myös lukuvinkkejä. Koska unelmilla on tapana toteutua, kun niistä alkaa puhua ääneen, kirjattakoon tähän haaveeni päästä hyödyntämään osaamistani myös kirja-alan parissa. Mahtavaa olisi päästä suunnittelemaan vaikka kirjan kannet tai kirjailijan tai kustantajan nettisivut!

Toivottavasti polkumme kohtaavat!

PS. Tutustu tarkemmin taustaani LinkedIn-profiilissani.