Intohimo vai kutsumustyö?

"Nää menis nyt työpaikalle. Tai ei siellä oikeasti tehdä töitä, se on sellanen nautintopaikka. Siellä nautiskellaan ja käydään ihanilla kävelyillä. Sitä vaan sanotaan työpaikaksi." Näin leikki 4-vuotias poikani, tulevaisuuden työntekijä. Leikille on helppo nauraa, mutta mitä jos siinä onkin edes murunen totta. Mitä tapahtuisi jos yhä useampi suhtautuisi työhön enemmänkin nautintona kuin pakkopullana? Pitääkö olla kutsumusammatissa nauttiakseen työstä?

Passion

Lue lisää..

Työsuhde kriisissä

Olet ollut naimisissa saman työpaikan kanssa jo pitkään. Suhteen ensihuuma ja kuherruskuukausi on aikaa sitten laimentunut arkiseksi puuhasteluksi. Muistat hädintuskin sen kihelmöivän jännityksen silloin vuosia sitten kun puhelin soi ja sen riemun kun suhde sinetöitiin sanomalla tahdon.

suhteet

Lue lisää..

Osallisuudesta ja johtamisesta

Olin hiljattain päiväkodin vanhempainillassa kuuntelemassa miten päiväkodin johtaja esitteli koko päivähoitoalueen yhteisen tavoitteen lasten osallisuuden lisäämisestä päiväkodin toiminnassa. Tavoitteena on, että lapsi saisi kokemuksen siitä, että voi itse vaikuttaa asioihin ja että hänen ajatuksillaan ja mielipiteillään on merkitystä. Lapsia kannustetaan ajattelemaan itsenäisesti ja osallistumaan toimintaan omien kykyjensä ja kiinnostuksensa mukaan. Osallistaminen ei kuitenkaan tarkoita lasten anarkiaa ja mielihalujen perässä poukkoilua, vaan lapset oppivat, että yhteispelillä ja toisia kunnioittaen voi saada aikaan haluamiaan asioita.
Lue lisää..