Syksyisin elämä alkaa alusta

Takana on upea lämmin kesä ja alkusyksykin on saatu nauttia lähes kesäsäistä. Tällä viikolla onkin sitten kaivettu kaapeista lämpimämpiä vaatteita ja sadepilvet ja kovat tuulet ovat muistuttaneet lähestyvästä talvesta. Oheinen kuva on otettu Kaivopuistossa maanantaina 23.9.2013. Siinä on melko dramaattinen tunnelma, mutta onneksi Uunisaaresta kajastava lämmin valo kutsuu kuin majakka turvalliseen satamaan. Kuvaa ottaessani, kädet kohmeessa, mieleeni pulpahti the Great Gatsbyn legendaarinen lausahdus: "Life starts all over again when it gets crisp in the fall." Syksy todellakin tuntuu uudelta alulta, jopa enemmän kuin vuodenvaihde.

Alkusyksy on useimmille energistä aikaa. Akut on ladattu, aurinko hellii vielä suurimman osan aikaa ja intoa riittäisi vaikka mihin. Kuntosalit ja harrastusryhmät täyttyvät ja elämät laitetaan uuteen uskoon. Mutta kun mennään kohti kirpeämpää ja pimeämpää kautta, silloin otetaan tosissaan mittaa mielen hallinnasta. Voittaako positiivisuus vai valtaavatko tummat pilvet taivaan lisäksi myös mielen. Kesä on enää vain haikea muisto ja edessä on pitkä pimeä ja kylmä jakso. Miten siitä selviäisi?

lifestartsover

Lue lisää..

Syystunnelmissa

Ystäväni mietti Facebookissa, miksi kaikki ovat alkaneet kysellä miten kesä meni vaikka kesää on vielä jäljellä. Tunnustan. Minäkin olen tullut kysyneeksi tuota jo monelta. Itse olen ollut kaksi kuukautta saaristossa poissa kotoa ja väistämättäkin paluu kaupunkiin tuntuu jonkun aikakauden loppumiselta ja uuden alkamiselta. Mutta eihän sen tarvitse olla huono asia.

autumnapples
Lue lisää..