Varoitus: marraskuussa on liikkeellä pakkoneuloosia!

Nyt saadaan taas kokea syystalven riemuja kotimaisittain, kun vesi- ja räntäsade piiskaa harmaita katuja ja koko ajan on pimeää. Marraskuu saattaa monelle olla koettelemusten kuukausi ja yksi jos toinenkin viettäisi sen mieluusti jossain lämpimässä ja valoisassa paikassa. Mutta marraskuussa on myös toinen puoli, jos sille vain antaa mahdollisuuden.

Joka vuosi loka-marraskuun vaihteessa minuun iskee sitkeä joukko tauteja, joille ei vain mahda mitään. En nyt puhu flunssakaudesta, vaan pakkoneuloosista ja pakkovirkkuloosista. Ja mitä lähemmäs joulua mennään, niiden jälkitautina iskee pahanlaatuinen pakkoaskarteloosi ja puuskittainen kokkailu- ja leivontayskä.
Crochet

Marraskuu on se kuukausi, kun kaivetaan esiin viime vuoden pakkoneuloosin kourissa kudotut villasukat, sytytetään kynttilät, juodaan paljon teetä ja käperrytään kissamaisesti sohvan nurkkaan lankakerien kanssa. Eipä paljon haittaa, että ulkona sataa ja tuulee. Huonoa säätäkin voi uhmata päästäkseen pakkoneulootikon apteekkin eli lankakauppaan. Osa viime kauden töistä on kesken, mutta apteekin värikkäät hyllyt houkuttelevat kokeilemaan uusia lääkkeitä tähän ihanaan tautiin.
Lue lisää..