Kuusi askelta tasapainoisempaan elämään

Kommentoin äskettäin artikkelia, jonka aiheena oli Work-Life Balance. Ihmettelin kommentissani miksi englanniksi puhutaan työn ja elämän välisestä tasapainosta, ikään kuin työ ei olisi osa elämää. Kerroin, että suomen kielessä puhumme yleensä työn ja vapaa-ajan välisestä tasapainosta. Olin pudota tuolilta, kun artikkelin kirjoittaja (joka on konsultoinut useita Intialaisia Fortune 500 listalla olevia yrityksiä HR- ja johtamisstrategioissa) vastasi kommenttiini ja
Life work balance
kiitteli vuolaasti ajatusta työn ja vapaa-ajan tasapainosta mullistavaksi (hän käytti sanaa evolutionary). Ensin ajattelin että hän pilkkaa minua, mutta vähitellen tajusin, että hän oli tosissaan. Kommenttini vastasi myös toinen lukija, joka kertoi, että hänen työnantajansa on niin dinosaurusmainen, ettei hän tunne elävänsä työpäivän aikana. Ilmeisesti monille työ ja elämä todellakin ovat kaksi eri todellisuutta.

Lue lisää..

"Onko kello vielä pitkään kahdeksan?"

Tik tik tik.. Tuossa se raksuttaa muistuttamassa. Ai mistäkö? Siitä, että on kiire, olen myöhässä, en ole ehtinyt tehdä kaikkea, en ehdi, en saa aikaan, pitäisi jo olla siellä, tuolla ja täällä. Rakas aika, se vaan kulkee eteenpäin ja minä yritän pysyä mukana. Taas tuhlasin minuutin elämästäni turhaan haahuiluun.

Nykyään puhutaan paljon kiireestä ja sen aiheuttamasta stressistä. Kiirettä yritetään kesyttää erilaisilla ajanhallintakeinoilla. Ikään kuin kiire olisi joku sairaus, joka tarttuu etenkin työssä käyviin perheellisiin ja sille ei sitten voi muuta kuin yrittää taltuttaa erilaisilla poppakonsteilla. Lopullista parannuskeinoa kun ei ole vielä löydetty.

Lue lisää..