Kuka sinun arkeasi ilahduttaa?

Tänään vietetään järjestyksessään toista Mitalipäivää. Olin paikalla vuosi sitten TEDx Helsinki -tapahtumassa, jossa taiteilija Meiju Niskala lanseerasi Mitalipäivän ja jakoi 700 mitalia annettavaksi arjen ilostuttajille. Viime vuonna minun mitalini meni päiväkodin siivoojalle Pirkolle, joka on aina niin iloinen ja ystävällinen, oikea arjen sankari. Mitalin antaminen oli yhtä hienoa sekä antajalle että vastaanottajalle. Kiitollisuus on upea voima jo sinällään, mutta kun kiitoksen sanoo ääneen, se muuttaa molempien osapuolten päivän monta astetta merkityksellisemmäksi. Liikutus oli molemminpuolinen ja hyvä olo kesti koko päivän. Myös ympärillä mitalinluovutusta seuranneet lapset aistivat, että kyse oli jostain erityisestä.

Vaikka vuosi on pitkä aika lapsen elämässä, poikani muisti heti mistä on kyse, kun kerroin hänelle lähestyvästä Mitalipäivästä. Hän ilmoitti välittömästi haluavansa antaa mitalin omalle hoitajalleen päiväkodissa. Niinpä askartelimme yhdessä kaksi upeaa mitalia, kierrätysmateriaaleista tietenkin. Pojalle mitalin saajan valinta oli helppo ja olen onnel
Mitalipäivä 2012
linen tietäessäni, että hänen mitalinsa menee oikeaan osoitteeseen – todelliselle arjen sankarille, joka huolehtii siitä, että lapsellani on turvallinen ja hyvä olla silloin, kun hän ei voi olla kotona. Hänelle, joka kuuntelee lapseni ilot ja surut, silloin kun minä en voi olla niitä kuulemassa. Vähän harmittaa, ettei hoitaja ollut vielä tullut töihin kun aamulla menimme päiväkotiin, enkä siis päässyt todistamaan mitalinluovutusta. Uskon, että se oli ikimuistoinen hetki molemmille.
Lue lisää..

Varoitus: marraskuussa on liikkeellä pakkoneuloosia!

Nyt saadaan taas kokea syystalven riemuja kotimaisittain, kun vesi- ja räntäsade piiskaa harmaita katuja ja koko ajan on pimeää. Marraskuu saattaa monelle olla koettelemusten kuukausi ja yksi jos toinenkin viettäisi sen mieluusti jossain lämpimässä ja valoisassa paikassa. Mutta marraskuussa on myös toinen puoli, jos sille vain antaa mahdollisuuden.

Joka vuosi loka-marraskuun vaihteessa minuun iskee sitkeä joukko tauteja, joille ei vain mahda mitään. En nyt puhu flunssakaudesta, vaan pakkoneuloosista ja pakkovirkkuloosista. Ja mitä lähemmäs joulua mennään, niiden jälkitautina iskee pahanlaatuinen pakkoaskarteloosi ja puuskittainen kokkailu- ja leivontayskä.
Crochet

Marraskuu on se kuukausi, kun kaivetaan esiin viime vuoden pakkoneuloosin kourissa kudotut villasukat, sytytetään kynttilät, juodaan paljon teetä ja käperrytään kissamaisesti sohvan nurkkaan lankakerien kanssa. Eipä paljon haittaa, että ulkona sataa ja tuulee. Huonoa säätäkin voi uhmata päästäkseen pakkoneulootikon apteekkin eli lankakauppaan. Osa viime kauden töistä on kesken, mutta apteekin värikkäät hyllyt houkuttelevat kokeilemaan uusia lääkkeitä tähän ihanaan tautiin.
Lue lisää..