Selän takana puhumista

Olin viime viikolla luennoimassa ja valmentamassa eräässä yrityksessä siitä, miten omalla ajattelulla voi vaikuttaa omaan ja muiden hyvinvointiin
swing
. Pyytäessäni lopuksi osallistujia kertomaan päivän parhaat hetket, moni nosti mieleenpainuvimmaksi selän takana puhumisen. Kyseessä oli harjoitus, jossa jokainen istui vuorollaan selin muihin ja muut saivat vapaasti puhua toisen selän takana - mutta ainoastaan pelkkää hyvää. Näin monien työpaikkojen kansallisurheilu, selän takana puhuminen, sai positiivisempia sävyjä.
Lue lisää..

Pään ja sydämen välistä viestintää

Sanat ja tarinat ovat viestinnän ydin, mutta niillä on valtava merkitys myös ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Erityisesti niillä sanoilla ja tarinoilla, joita kerromme itse itsellemme. Sanoilla, joita käytämme kuvaamaan itseämme, elämänkokemuksiamme ja ympäröivää maailmaa, piirrämme rajat sille, mikä on mahdollista. Sisäisen puheen merkitys korostuu erityisesti tärkeissä valintatilanteissa, jolloin pää ja sydän käyvät sisäistä mittelöä siitä, kumman tahto voittaa. Kun kohtaat vastoinkäymisiä, sanooko sisäinen puheesi "aina mulle käy näin" vai sanooko se "näin oli tarkoitus, on näistä ennenkin selvitty"? Ja kun asiat sujuvat hyvin, sanooko sisäinen äänesi "se oli vain tuuria" vai sanooko se "olen kiitollinen että ponnisteluni palkitaan"?

book

Lue lisää..